Újranyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark Balassagyarmaton

Újranyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark Balassagyarmaton

Pénteken újra kinyit a Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark Balassagyarmaton, egyelőre hétvégenként fogadnak vendégeket – tájékoztatta a sajtó képviselőit az Ipoly Erdő Zrt. kommunikációs vezetője csütörtökön.

Osztrozics Dóra hangoztatta: a vidék pénteken, szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig lesz nyitva. A biztonságos üzemeltetés folytán kérik többek közt, hogy a jegypénztárnál egy családból csak egy ember álljon sorban, tartsák be az egyméteres távolságot, részesítsék előnyben a bankkártyás fizetést.

A vadaspark területén ajánlott a szájmaszk viselése, és kérik a vendégeket, hogy használják a bejáratnál és a mosdókban elhelyezett kézfertőtlenítőket.

Haladási irányt jelöltek ki, hogy a vendégek gördülékenyebben tarthassák a biztonságos távolságot, a játszótéren elhelyezett elemeket ugyanakkor naponta fertőtlenítik, azokat mindenki saját felelősségére használhatja.

A 15 hektáros vadaspark kifutóiban a hazai nagyvad fajok eredeti élőhelyükhöz hasonló környezetben láthatóak. A nagyvadak közt vannak gímszarvasok, dámok, muflonok, őzek, vaddisznók, a kisállat-simogatóban kameruni törpekecskék, kameruni juhok, nyulak, a speciális állatok közt ugyanakkor emuk, shetlandi pónik, aranysakál, alpakák, Benett-kenguruk, ormányos medvék.

mti