Újranyit a két évtizede bezárt balatonberényi Kócsag kemping

Újranyit a két évtizede bezárt balatonberényi Kócsag kemping

Ha csak pár hétre is, de még idén kinyit közel húszévnyi szünet után Balatonberény 3,5 hektáros vízparti területtel ellátott Kócsag kempingje – közölte Kisgyörgy Borbála, a Kócsag Kemping Turisztikai Kft. tulajdonos-vezetője sajtótájékoztatóján.

A felújításra szoruló balatonberényi Kócsag kemping 1999-ben zárt be, a kétezres évek elején az SCD-csoporthoz került, ezt követően az SCD projektcégeinek felszámolása alatt előző évben vásárolta meg Kisgyörgy Borbála balatoni kempingek bérlésében, továbbá üzemeltetésében tapasztalatokkal ellátott családi vállalkozása, banki hitel segédkezésével közel 150 millió forintért – számolt be a korszerű tulajdonos, aki a Magyar Kempingszövetség elnöke is egyben. A hajdani SCD-vagyonból egyébként pár éve megvásárolta a család a vonyarcvashegyi Balatontourist Park Kemping és Üdülőfalut is.

A Kócsag kemping új vezetője közölte, a csaknem két évtizeden keresztül gazdátlanul pusztuló szektorban le kellett bontani a régi épületeket, kivágni a veszélyes fákat, felszámolni az illegális kempingezők szemetét. Teljesen új áram- és vízhálózat, mitöbb kerítés kiépítésére volt szükség. Az elmúlt hónapokban csaknem 30 millió forintos ráfordítással rohamtempóban zajlottak a munkálatok, hogy még idén kinyithasson a kemping. Új fogadóépület, vizesblokk is épült, és helyreállították a régi stéget.

„Szerettük volna augusztus második felére megnyitni a kemping kapuit, de ez várhatóan már csak szeptemberben lehetséges – mondta Kisgyörgy Borbála. Kijelentette még, az induláshoz minden készen áll, három mobilház, telepített lakókocsik és a vonyarci kempingben már bevált mongol jurták is várják a vendégeket, mindent összevetve ha az ez évi kempingszezonból csak pár hét marad, akkor is kinyitnak.

A csaknem 200 látogató befogadására alkalmas Kócsag kemping fejlesztése folytatódik. A jövő évi tervek közt megjelenik játszótér kialakítása, büfé nyitása, kerti sakk, lengőteke létesítése, kerékpárkölcsönzés.

Szerettek volna a balatoni kempingekben egyedüliként rönkházakat is építeni, amelyhez sikerült megszerezni az engedélyeket, de még kérdéses, hogy ezek a tervek megvalósulnak-e – derült ki a kempingvezető beszámolójából.

mti