Új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren

Új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren

Az egyre növekvő utasforgalom kiszolgálására új utasterminált építenek a debreceni repülőtéren – hozta nyilvánosságra a település polgármestere, mikor is üdvözölte az ez évi 500 ezredik utast, Fekete Dániel középiskolást, aki a Wizz Air járatával Milánóba utazott.

Papp László (Fidesz-KDNP) azt mondta, a modern utasterminál tervezésére még ebben az évben kiírják a pályázatot.

Évről évre növekszik a debreceni légikikötő utasforgalma, az évtized elején alig több mint tízezren vették igénybe egy év alatt a Debrecen International Airport (DIA) szolgáltatásait, előző évben 380 ezren utaztak, az idén mindazonáltal év végéig az utasszám várhatóan meghaladja a 600 ezret.

Vajda János, a repülőtér igazgatója hangoztatta még: megszakítás nélkül fejlesztenek a szektorban, az aktuális terminál bővítése ellenben elérte a végső határát.

Az idén mind a charter-forgalomban, mind a menetrend szerinti – Wizz Air és Lufthansa – járatokon növekedett az utaslétszám, a hatóságok ugyanakkor Európa egyik a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő repülőterévé nyilvánították a debrecenit – mutatott rá.

Radó András, a Wizz Air Hungary Zrt. kommunikációs menedzsere azt mondta, légitársaságuk utasforgalma dinamikusan nő Debrecenben, a közelmúltban köszöntötték a másfélmilliomodik utasukat, és az ez évi 500 ezredik utas is a Wizz Air járatát választotta.

Most 14 úti cél válik hozzáférhetővé közvetlenül Debrecenből, a közkedvelt üdülőhelyekre, szigetekre télen is indítanak járatokat – fűzte hozzá.

mti