Tunézia a varázslatos tengerparti úti cél

Tunézia a varázslatos tengerparti úti cél

Tunézia Afrika északi részén, Líbia és Algéria között fekszik. Területe jelentősen kisebb, mint a szomszédos országoké, ráadásul ennek is majdnem felét a Szahara homokja fedi. Ellenben a tengerparton nyüzsgő élet várja a turistákat, a nyaralni. üdülni vágyókat. Nem hiába egyik igen kedvelt úti cél hazánkban is Tunézia, az afrikai tengerpartjával.

Már az ókorban is jelentős értékkel bíró területen alakult ki Karthágó városa, majd a Római Birodalom vette szárnyai alá. Tunézia eredeti lakói a berber törzsek mára szinte teljesen eltűntek, hol a rómaiak, hol az arab muszlimok, esetleg az Almohádok vagy éppen a Spanyolok hódításai során. A térség stabilitása egészen 2011-ig nagyon gyenge lábakon állt, de mára elérkezett a demokrácia ebbe az országba is. Nem csoda, hogy az utazási irodák már a hetvenes évektől a lehetőséget látták Tunézia meseszép tengerpartjain.

Tunézia mára talán az egyik legjelentősebb turisztikai központ ebben a régióban. Szálloda láncok és szórakoztató komplexumok épültek és a Földközi-tenger teljes hosszában nyaraló zónákat alakítottak ki. Repülőszámra utaznak ide az üdülésre vágyók, ahol szinte mindent megkapnak. A luxusszálloda minden kényelemről képes gondoskodni. A tenger csodaszép, a víz csábító és szinte mindig jó az idő.

Fakultatív programként az utazó Tunézia egyéb látványos részeit vagy építményeit is megtekinthetjük. A sivatagi oázis önmagában felejthetetlen élményt ígér, de a bátrabbak egy kis túrára is elmerészkedhetnek teveháton. Tunézia fővárosa Tunisz, ide is érdemes elutazni, még akkor is, ha elsősorban a tengerpart volt az úti cél. A települések kis utcái, a házak és a piacok együttesen felejthetetlen élményt ígérnek.

Tunézia a varázslatos tengerparti úti cél
Tunézia nem csak a tengerpartjaival, de luxus kivitelű szállodáival is hódít

Tunéziában a buszközlekedés kiváló, de akár taxit is könnyedén bérelhetünk. A látnivalók közül érdemes megemlíteni El Jem várost, amely nevezetessége a római amfiteátrum. A főváros, Tunisz óvárosi részébe érve az embernek olyan érzése támad, mintha az Ezeregyéjszaka meséibe csöppent volna. Tunisz melletti úti cél lehet a Bardo Múzeum, melyet a világ élvonalába sorolnak. Az utazó számára érdekes helyek lehetnek még Habib Bourguiba mauzóleuma, Dougga városa vagy a Bulla Regia földbe vájt épületei.

Mint látszik Tunézia az utazó számára nem csak egyszerű tengerpartot, de luxus körülményeket, kiváló szálloda épületeket, gyönyörű tengerpartot és rengeteg látnivalót ígér. Tunézia, mint úti cél, ráadásul nem tekinthető túlságosan drága vágyakozásnak. Rengeteg utazási iroda foglalkozik ilyen utak értékesítésével, a verseny nagy, így az utazó, a nyaraló csak nyerhet. Kalandra fel!