Több mint ötezren látogattak el a Városligetben szervezett családi fesztiválra

Több mint ötezren látogattak el a Városligetben szervezett családi fesztiválra

Több mint ötezer látogatót vonzott a Városligetben megszervezett Liget Budapest Art Park családi parádé– közölte a Városliget Zrt.

Az eseményen színes programokkal várta a érdeklődőket a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Fővárosi Nagycirkusz és a Magyar Zene Háza is – olvasható a rendezvényt szervező társaság közleményében.

A program célja a megújuló Városliget népszerűsítése volt. Az akadálymentesített eseményen a kíváncsiskodók a családi játékok mellett megismerkedhettek a hangszerkészítés fortélyaival, hallgathattak székelyföldi meséket, ugyanakkor bábjátékok, ügyességi próbák várták az érdeklődőket.

Az állatkert sátrában állati történetekre felfűzött meséket hallgathattak a gyerekek és körbejárhatták a Holnemvolt Vár titkait. A Néprajzi Múzeum gyerekbarát programokkal várta a családokat, a Magyar Zene Háza állomásán mindazonáltal bárki alapíthatott családi zenekart és saját hangszert is készíthetett. A Szépművészeti Múzeum festményei is „kiköltöztek” a parkba, a Fővárosi Nagycirkusz programjain ugyanakkor hétpróba várta a gyerekeket.

Az eseményen több társadalmi szervezet is bemutatkozott.

MTI