Tahiti, a trópusi paradicsom

Tahiti a trópusi paradicsom

Trópusi tengerpart, pálmafák, meleg napsütés és gondtalan nyaralás. Azt hiszem minden dolgozó ember erre vágyik. Tahiti, ez a Csendes-óceáni kis sziget, varázslatos környezetével képes elvarázsolni és megigézni az ide utazó turisták, nyaralók ezreit.

Tahiti kis szigetére az utazás több órás repülőút, ráadásul nem is olcsó, de megéri. A kb. 130 000 fős lakosság egy 1045 km2-es területen él. A Francia Polinézia legnagyobb szigete kimondottan híres a turista, a nyaralás vagy a látványosság és a nevezetesség után vágyakozóknak. Ennek megfelelően sokan választják úti cél minőségében. Fővárosa Papeete, az északnyugati tengerparton terül el. Tahiti sziget legmagasabb pontja 2241 m. Érdekessége és az ide utazás pozitív indoka, hogy Tahit trópusi éghajlata ellenére, a trópusi betegségek itt nem jellemzőek, sőt a szigeten még mérgeskígyók sincsenek.

A szigetet először 1606-ban vették számba, amikor spanyol hajósok vetődtek errefelé. Később angolok, majd a franciák is megérkeztek. 1880 óta Tahiti Franciaországhoz tartozik, de a földterületeinek nagy része egy angol kereskedelmi cég kezében van. A környék és a sziget turizmusa igen jelenős. A legtöbb turista a Faaa repülőtérre érkezik, ahonnan helyi közlekedéssel érik el úti céljukat, vagy másik repülőgéppel, illetve hajóval utaznak tovább a kisebb szigetekre.

Az ide utazó turista vagy nyaralni vágyó emberek többsége a mesés szépségű tengerpart, a romantikus lagúnák vagy a trópusi búvárkodás miatt látogat ide. Messze földön híres Rangarioa, mint búvárkodásra kiváló hely. A szörf szerelmeseinek a Pappenoo, a Puanaauia és Paea nevek jelentenek sokat, szinte nincs olyan szörfös, aki ne akarná legalább egyszer meglovagolni ezeket a hullámokat. Ugyanakkor az itteni ételek, a specialitások megkóstolása sem maradhat el, fenséges élményben lehet részünk.

Tahiti szigetén még a szállás és hotel is látványos megoldásokkal kecsegteti az ide utazó turistákat. A tengerre épített bungalók sora olyan szállás lehetőséget kínál, amiért versengenek az itt nyaralók. Ezekből a házakból nem csak a kilátás gyönyörű, de a házunkból bármikor fejest ugorhatunk a tengerbe.

A turistacsalogató természeti adottságok mellett a helyi lakosok – no és persze az utazási iroda vagy a hotelek képviselői – olyan programokkal, bemutatókkal és érdekes események szervezésével várják a pihenni vágyókat, amelyek felejthetetlenné teszik a Tahit nyaralás során eltöltött valamennyi percet. Azoknak, akik szeretik a tengerpartot, a búvárkodást, a szép tájakat és a kedves embereket, bátran ajánlható Tahiti, illetve a környező szigetek, egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre, egy igazi nyaralásra.