Sydney az egyik legélhetőbb város a világon

Sydney az egyik legélhetőbb város a világon

Ausztrália legnagyobb városa számos emberben idéz utazási hajlandóságot, de a távolság miatt csak kevesen jutnak el ide. Pedig Sydney egyes felmérések szerint a világ egyik legélhetőbb városa, ezért az utazás és a város felfedezése bizonyosan megéri.

Sydney történelmét 1770, James Cook partraszállása óta jegyzik. 1788-ban már a brit kormány utasítására egy fegyenctelepet hoztak itt létre, melyet az akkori brit belügyminiszterről, Lord Sydney-ről neveztek el. 1820-ra Sydney már a térség egyik kiemelkedő központja, piacokkal, bankokkal és figyelemreméltó közbiztonsággal. A város azóta is kiemelkedő jelentőséggel bír, fejlődése töretlen, mára Ausztrália pénzügyi és kulturális központja, lakosainak száma meghaladja a 4,5 milliót. Sydney területe több mint 12 000 km2-en fekszik, két folyó torkolatára épült, ahol a tagolt partvidék kiváló hajókikötési lehetőségeket biztosít. Ez a világ legnagyobb természetes kikötője.

Sydney nem szűkölködik a vízben. A folyók táplálta torkolatok édesvize keveredik a Tasmán-tenger sós vízével, ráadásul számtalan kis öblöt fedezhet fel az utazó. Természeti adottságainál fogva Sydney otthona a vízi sportok minden látványos és nevezetes ágának is. A közlekedési és utazási eszközök közül a vízi utazás nagy jelentőségű, sokszor egyszerűbb és gyorsabb megoldást jelent, mint a szárazföldi utazás. Sydney területén több mint hetven strand is található, ahol a fürdőzés mellett szörfözhetünk is kedvünkre.

A város struktúrája nagyon tagolt, ugyanakkor számos tér és park színesíti. Sydney épületei is változatosak, a legmodernebb felhőkarcolóktól kezdve szinte minden megtalálható itt. Látnivalókban is bővelkedik ez az úti cél, nem hiába vesszük a nyakunkba az utazás fáradtságait. Olyan nevezetességek akadnak az ember útjába, mint a Sydney városháza, melyet 1880-ban építettek még homokkőből. A Sydney Operaház aránylag új keletű, 1973 óta fogadja a látogatókat. Az operaház tervezése, megjelenése minden turista ámulatát, de még a helybéliek csodálatát is elnyeri. Nem csoda, ha az utazási irodák tömegével utaztatják a turistákat ide. Egyébként is érdemes megfontolni egy jó utazási iroda ajánlatát, hiszen a helyismeret nélküli turista nem biztos, hogy a legjobb szállás és hotel lehetőségek között válogathat, esetleg még érdekes eseményekről, látnivalókról is lemarad. Az utazási iroda rendelkezik helyismerettel sőt, helyi munkatársakkal, akik kellő információk birtokában szervezik meg az utazás minden percét. Hogy élmény legyen.

Sydney igazi világváros, ugyanakkor Ausztrália meghatározó kulturális és gazdasági központja. Biztosak lehetünk abban, hogy a sok-sok nevezetesség és látnivaló között Sydney kápráztató szállás megoldásai, illetve hotel kínálata nagymértékben hozzájárul a kikapcsolódáshoz. Utazhatunk egyéni szervezésben vagy utazási iroda által, Sydneyben az ausztrál vendégszeretet, a kényelmes szállás, a jellegzetes ételek és a varázslatos környezet fogad. Kalandra fel hát!