Roppantul Balaton – Csaknem negyven program a nyár végéig

Roppantul Balaton – Csaknem negyven program a nyár végéig

Harminc helyszínen csaknem negyven program megjelenik az ez évi, már hatodik Mol Meglehetősen Balaton rendezvénysorozaton.

„Az induláskor az alapgondolat az volt, hogy a hazai és a határon túli turisták részére ugyanúgy vonzóvá tegyük a térséget kulturális és másfajta programokon át” – idézte fel Lobenwein Norbert főszervező.

Az ez évi újdonságok közé sorolható, hogy a tó körül tizenhét ponton egy-egy panorámakeretet állítottak fel, amin át meseszerű képeket lehet készíteni a tájakról. Lobenwein Norbert kitért arra, hogy a Duna Televízió most induló műsorsorozatához kapcsolódva Balatoni Nyár címmel indítanak új programot Révfülöpön, ahol térítésmentes koncertet ad Antonia Vai és a Kiscsillag.

Mint elhangzott, előző évben egymillió látogatója volt a Mol Roppantul Balaton eseménysorozatának. Lobenwein Norbert pár fő eseményről szólva kiemelte, hogy alig több mint két hét múlva kezdődik Zamárdiban a Balaton Sound rendezvény, július centrumában lesz Veszprémben az Utcazene Esemény és a VeszprémFest, július végén lesz a Művészetek Völgye, és augusztus 21-én, a zamárdi Strand Parádé nulladik napján nyújtják át a Petőfi Zenei Díjakat egy gálaműsor keretében.

„A közmédia a Fölöttébb Balaton előtérbe állított partnere, megszakítás nélkül beszámolt az eseményekről. Ilyenek a kompkoncertek is, amelyek sorában először a Margaret Island, szeptember 8-án Ákos lép fel a Balaton centrumában” – jegyezte meg a főszervező.

A balatonboglári Gömbkilátó lábánál augusztus 19-én pikniket rendeznek, amelyen az osztrák Kruder & Dorfmeister dj-duó játszik. A szervezők programfüzete a Best of Summer, azonfelül a Balaton Magazin számol be aprólékosan a Meglehetősen Balaton eseményeiről.

MTI