Párizs – a divat fővárosa

Párizs – a divat fővárosa

Ki ne hallott volna Párizsról, a divat fővárosáról? A csendes kis utcákról, a meghitt kávéházakról, a megbúvó hangulatos hotel épületekről, a nevezetesség és a látványosság mekkájáról? A mai úti cél ez a pompás, megannyi csodával kecsegetető turista és nyaraló csalogató nagyváros Franciaország északi részén.

Párizs két évezreden át jelentette a gazdasági és kulturális központot a világon és még mai is a turisták körében az egyik legnépszerűbb úti cél. Évente több mint 30 millió látogató, turista, nyaraló érkezik a városba. A Szajna partján elterülő Párizs rendkívül nagy történelmi múltra tekint vissza, ezáltal egymást érik a látványosságok és nevezetességek, hírességek. Szállás és hotel kínálatban sem találhat kifogást az utazó vagy turista, minden színvonal számtalanszor képviselteti magát ezen úti cél elérésekor.

Párizs nevezetességei között elsősorban az Eiffel-torony érdemel említést. Az Eiffel-torony a világ egyik legismertebb épülete, Párizs elválaszthatatlan részét képviseli. A torony 324 méter magas és 1887-ben épült, jelenleg Európa legmagasabban fekvő kilátótornya. Évente kb. 7 millió turista választja az utazás célpontjának az Eiffel-torony meghódítását.

Párizs – a divat fővárosa
Az Eiffel-torony Párizs egyik legismertebb építménye

A Louvre múzeum szintén Párizs turista látványosságai közé tartozik, a világ leglátogatottabb múzeuma. Alapterülete több mint 60.000 négyzetméter és majdnem 35.000 műtárgyat őriznek itt. Az vizuális utazás során megtekinthetünk a múzeumban olyan híres alkotásokat mint a Mona Lisa vagy a Milói Vénusz.

Ha az utazás során nem fáradtunk el kellően, egyből célba vehetjük Párizs legnevezetesebb sugárútját, a Champs-Élysées-t. A két kilométeres út nem nevezhető túlságosan hosszúnak, de látnivaló akad itt bőven. Sok turista számára ez jelenti az úti cél beteljesedését. A szintén Párizs egyik ékkövének számító Diadalív a Champs-Élysées végén, a Charles de Gaulle téren található

Ugyancsak érdekes és vizuális ingerekben gazdag utazás célpontja lehet a Notre Dame. A XII. században elkezdett és 170 évig épült történelmi székesegyház épületében találjuk a világ egyik legjobb orgonáját. Az épület tetejéről a környező látványosságokat tekinthetjük meg és szép kilátás nyílik Párizs épületeire is.

A felsorolt látnivalók pusztán ízelítőt kínálnak Párizs nevezetességei és látványosságai megismerésének útján. Egy esetlege tervezett utazás során érdemes előre alaposan számba venni az úti cél minden fontosabb állomását és előre betervezni az utazás minden percét. Párizs ugyanis képes beszippantani és megigézni mindenkit, így a turista, feledve a tényleges úti cél és az utazás eredeti elképzeléseit, megadja magát és egyszerűen habzsolja a látnivalókat. A Párizsi utazás, a nyaralás a legtöbbször a látványosság és a nevezetesség jegyében indul, de sokszor érdemes megállni kicsit megpihenni egy hangulatos kávéház teraszán, és megfigyelni az embereket, a hétköznapokat is. Hogy az utazás igazi értelmet nyerjen.