Nyártól megint utazhatunk a portugál TAP légitársasággal Budapest és Lisszabon között

Nyártól megint utazhatunk a portugál TAP légitársasággal Budapest és Lisszabon között

Újra közlekedni fog júliustól a TAP légitársaság Budapest és Lisszabon közt, a portugál repülőjáratok heti hétszer üzemelnek ezután ezen a vonalon.

Szolnok Péter, a légitársaság kereskedelmi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy 2004-ben kezdtek el repülni az útvonalon Prága érintésével, ezután az idén tavasszal egy cégátalakítás folytán felfüggesztették a járatot, mert nem hozta a célszerű pénzügyi mutatókat, és géphiány is volt a légitársaságnál.

A korszerű gépek megérkezésével a TAP 2017. július 1-jével ismételten elindítja a járatot, amely már közvetlen lesz. Azonkívül a TAP újranyitja a torontói, Las Palmas-i, alicantei, stuttgarti és bukaresti járatokat is.

Bogáts Balázs, a főváros Airport járatfejlesztési vezetője ismertette, hogy a Liszt Ferenc Internacionális repülőtér forgalma a harmadik negyedévben 9,8 százalékkal bővült az eggyel korábbi évhez viszonyítva, kisvártatva már a tizenegymilliomodik utast köszönthetik a reptéren. Megjegyezte, hogy a fővárosi repülőtér pillanatnyilag az egyik legdinamikusabban fejlődő repülőtér Európában a forgalmat nézve.

Tájékoztatott arról, hogy januárban elkezdődik a korszerű móló építése a 2B terminálon, amely a gépek kiszolgálását könnyíti meg, és növeli az utaskiszolgáló kapacitást.

mti