New York city

New York city

Talán nem létezik olyan ember, aki ne szeretne eljutni legalább egyszer New York városába. New York, mint úti cél aránylag könnyen elérhető, hiszen több légitársaság is kínálja szolgáltatásait. A röpke tíz órás utazás végén pedig megpillanthatjuk a világ egyik legnagyobb városát, megannyi látványosság és nevezetesség otthonát.

New York az Amerikai Egyesült Államok keleti partjának legnagyobb kiterjedésű és legnépesebb városa. Leghíresebb része Manhattan, a szigetre épült felhőkarcolók erdeje. Párhuzamos utcáival, kiterjedt föld alatti metróhálózatával gyorsan elvarázsolja a turista szemlélődőt. Pedig ez még csak az úti cél eleje, ahol az utazás igazából kezdődik. Manhattan utcáit járva érdeme betervezni a híres Central Park megtekintését is, amely kiterjedésének köszönhetően több órás elfoglaltságot is képes kitenni. Híres és nevezetes, ezért az utazás alkalmával javasolt felkeresni New York népszerű terét a Times Square-t, a színházak utcáját a Broadway-t és a pénzügy központját a Wall Street-et. A Brooklyn Bridge is ismerősként tekinthet vissza, annyiszor szerepelt már különféle filmekben, képeslapokon, illetve utazási iroda utazás-népszerűsítő prospektusain.

Persze az utcák és terek mellett az utazás számos egyéb érdekes úti cél kínálata vár még ránk. New York híres szobra a Szabadság-szobor, melyet általában esőként pillantottak meg a tengeri utazás során érkezők. Az nevezetes Empire State épülete szintén ismerős lehet, ráadásul az utazás egészen a torony csúcsáig, az Empire State százkettedik emeletéig is vezethet, amennyiben hajlandóak vagyunk kifizetni a nem olcsó belépőt. A kilátás azonban valószínűleg kárpótol minden turista és bámészkodó embert, mivel szinte egész New York belátható.

New York további csodálnivaló múzeummal, kikötővel, szobrokkal és épületekkel tarkított, de az utazás során érdeme benézni a helyi bárokba és szórakozóhelyekre is, hogy minél teljesebb képet kaphassunk. A vasúti pályaudvar, a Grand Central Terminal megtekintése is érdeke úti cél lehet, hiszen ez a világ legnagyobb vasúti pályaudvara.

New York több millió lakosával és még több turistájával látványos és izgalmas úti cél lehet. Érdemes azonban még az utazás előtt alaposan tervezni és mérlegelni, mi az, ami az időnkbe belefér és mi az, ami nem. A szállás, a hotel, az utazás, az étkezés és egyéb területeken New York számtalan lehetőséget kínál. Ennek ellenére érdemes a hotelszoba vagy a szállás előre történő lefoglalása és a látnivalók számbavétele. Javasolt az úti cél, a látnivaló és a nevezetesség terén kiválasztani amit mindenképpen el szeretnék érni és tarsolyban tartani a többit. New York hatalmas és nyüzsgő város, egy rövidke nyaralás vagy utazás során biztos nem tudunk minden érdekes helyre eljutni. Persze sokszor az is megteszi, ha az ember csak sodródik az árral és hagyja, hogy a nagy város elkábítsa. New York képes erre is!