Nagyobb az érdeklődés a szigetvári vár iránt

Nagyobb az érdeklődés a szigetvári vár iránt

Idén több mint 22 ezren látogattak el szigetvári várba, tavalyhoz képest majdnem kétszer annyian – közölte a Zrínyi-emlékévet bonyolító Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Múlt évben 13,5 ezres látogatószámot regisztráltak a várban – idézte fel a közlemény, amely arra is kitért, hogy az ez évi vendéglétszámba nem számolták bele az emlékév szeptemberben megtartott központi rendezvényein résztvevőket.

Hóvári János, a Zrínyi Miklós-Szigetvár 1566 Emlékév Emlékbizottság elnökének korábbi információja alapján a baranyai település egyhetes programsorozatán csaknem ötvenezer érdeklődő volt ott.

Az írásos összefoglaló alapján nagymértékben megnőtt az kíváncsiság februárban és márciusban, amikor csaknem hatszáz fővel emelkedett a várba érdeklődők száma.

Szeptemberben érkezett a legtöbb regisztrált látogató: a tavalyi 1200 helyett 5500-an, októberben mindazonáltal csaknem 2500-an lépték keresztül a várkaput – írták.

„Tekintélyesen emelkedett a diák és a nyugdíjas érdeklődők száma, továbbá a családok mellett hétvégenként tekintélyes számban érkeznek horvát csoportok is Szigetvárra” – idézte a tájékoztató Szojkó-Szinykovics Kornéliát, a vár marketingvezetőjét, aki közölte még: idéntől már horvát és angol nyelvű tárlatvezetéssel is várják a vendégeket.

A mester alapján a Zrínyi-emlékév „változatos és széles igényeket kielégítő programjai” nagymértékben hozzájárultak a érdeklődői létszám emelkedéséhez.

mti