MÁV-Start: forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat Győr és Bécs közt

MÁV-Start: forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat Győr és Bécs közt

Forgalomba állt az első felújított Talent motorvonat a Győr-Hegyeshalom-Bécs vasútvonalon – közölte a MÁV-Start sajtótájékoztatóján.

A MÁV-Start, a MÁV Vagon és az ÖBB az idén áprilisban kötött két évre szóló szerződést a Győr és Bécs közti eurégiós közlekedésben használt tíz Talent motorvonat nagyjavítására, a konstrukciós hiba megszüntetésére.

A javítás és felújítás kiterjedt például a forgóváz egységeire, a fékrendszerre, a vezetőállásra és az utastérre ugyancsak.

A MÁV közölte, az első Talent felújítása csaknem 500 millió forintba, a egész flotta várhatóan 5 milliárd forintba kerül ezután.

A Bombardier Talent motorvonatok 2006-os kormányzati döntés alapján kerültek a vasúttársasághoz, a szerelvények nagy költségek árán is csak bizonyos fokig alacsonyabb üzemképességgel tudtak üzemelni az elmúlt több mint tíz évben. Jelen pillanatban három-négy darab jármű üzemeltethető, ezáltal akár egy meghibásodás is meghatározóan befolyásolhatja a forgalomba állítható járművek számát.

Az eltérő műszaki problémák következtében a gyártóval a járművek tulajdonosaként a MÁV jelen pillanatban is perben áll – írták a közleményben.

mti