Lopar, eszményi nyaralás a tengerparton kisgyerekekkel

Horvátország, Rab sziget, Lopar tengerpart kisgyerekkel

Horvátország nincs messze, egy családi autóval is pár órás monoton autópálya után elérhetjük a tengerpartot. Horvátország tengerpartja azonban általában sziklás, ritka a jó minőségű homokos strand, ahol a szülőknek nem kell aggódniuk, hogy kis csemetéjük megsérti magát az éles sziklákon. Nos, Lopar, Rab szigetén az egyik eszményi, családi üdülőhely, kimondottan kisgyermekes családok részére javasolható.

A kisgyermekkel utazók leghőbb vágya, hogy nyugodtan pihenhessenek, azonban ezt csak akkor tudják megtenni, ha a gyermeküket tökéletes biztonságban érzik. Lopar tengerparti strandja ilyennek tekinthető. A mintegy 2 km hosszúságú homokos föveny már készen áll arra, hogy a gyerekek seregének legyen a tengerparti homokozója. Ehhez járul hozzá, hogy a strand teljes szélességében nagyon sekély a vízmélység, ráadásul a parttól 50-100 m távolságban is még csak térdig ér. Eszményi hely. A szülők a parton heverészve gond nélkül figyelhetik csemetéiket, ahogy játszanak a homokban, a vízben, a homokkal és a vízzel. Ráadásul ezt a gyerekek nem tudják megunni. És a szülők sem, hiszen nem kell aggódni a puha homok és a part szélén lévő legfeljebb 15 cm-es vízmélység miatt. Teljesült az álom, teljesül a pihenés, a nyaralás.

Fontos megemlíteni, hogy a strand szerves része az itt található meglehetősen nagy kempingnek, de bárki, szabadon látogathatja. A kempingben van lehetőség sátorozni, lakókocsival parkolni vagy éppen bérelni valamiféle szálláslehetőséget. Ennek köszönhetően a nyaralás minden kényelme és élvezete egy helyen összpontosul. A kemping szállást és pihenést kínál.

Horvátország, Rab sziget, Lopar tengerpart strand
Horvátország, Rab sziget, Lopar tengerpart strand

Amikor aztán a szülők már nagyon unják a semmittevést – mert hát valljuk be őszintén a gyerekek biztos nem – kicsit körbe lehet nézni. A homokos stranddal szemben egy könnyed evezésnyi távolságra felfedezhetünk egy kis lakatlan szigetet. Ennek a környékén már a nagyobb gyerekek vagy az apukák szíve is jobban megdobban, tekintve a sziklás partszakaszt, amely egyértelműen csábítja őket a víz alatti világ felfedezésére. Itt lehet búvárkodni, tengeri sünöket, tengeri csillagokat vagy tengeri uborkákat keresni. A víz kristálytiszta és kellemesen hűvös.

Estefelé, amikor már nem keresnek az emberek hűsítő menekülést a forróság elől, akkor a kemping környékén kínálnak számtalan szórakozási lehetőséget. Rab városa sincs messze, oda is érdemes elugrani, végigjárni a szűk utcákat, felmászni a kilátást biztosító tornyokba, vagy befizetni egy hajókirándulásra.

Mindezekhez a horvátországi Lopar és környéke tömérdek étteremmel, szállással és kikapcsolódást segítő programmal várja a látogatókat.