Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu-trekking legmagasabb pontján

Lengyel Ferenc túljutott a Manaszlu-trekking legmagasabb pontján

Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója az alaptábori trekking legmagasabb pontjának számító, 5160 méteres Larke-hágón át jutott el a hágótól csaknem 20 kilométerre fekvő Samdoig (3872 m), ezt követően innen érte el Sama Gaun faluját – közölte a Kalifa Alpin Csapat sajtótájékoztatóján.

Közlésük alapján pompásan halad Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója, aki a tervekhez képest egy nappal előbb érte el Sama Gaun faluját, ezáltal egykettőre megérkezhet a Föld nyolcadik legmagasabb hegyének, a 8163 méter magas Manaszlu 4700 méteren fekvő alaptáborába és megkezdheti a magaslati táborok kiépítését.

A Kalifa Alpin Csapat hegymászójának idei célja, hogy az Alpok 82 négyezresének és a 7134 méteres Ibn Szína-csúcs megmászása után oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül teljesítse első nyolcezresét, a 8156 méter magas Manaszlu hegycsúcs meghódítását.

A közlemény idézi Lengyel Ferenc hegymászót, aki kijelentette, hogy kemény napon vannak túl. “Érdekes belegondolni, hogy már a trekking alatt magasabban voltam, mint a Mont Blanc csúcsa, de őszintén szólva már roppant módon várom, hogy az alaptáborban legyünk és elindulhassak felfelé. Meseszerű a trekking, csodálatos az útvonal, de már itt az ideje mászni” – nyomatékosította a hegymászó.

mti, fotó: Mónus Márton