Krokodil támadt kempingezőre Ausztráliában

Krokodil támadt kempingezőre Ausztráliában

Krokodil vonszolt ki a sátrából egy kempingezőt az ausztráliai Északi tájon, Katherine település közelében a hajnali órákban.

A news.com.au hírportál véleménye alapján a hüllő 15 méterre vonszolta el sátrától a fiatal férfit, akinek végül sikerült elkergetnie a veszedelmes ragadozót. Az állat visszamenekült a közeli patakba.

A 19 éves Peter Roswell családjával sátorban töltötte a keddre virradó éjszakát. Durván számítva hajnali fél 5-kor arra ébredt, hogy egy krokodil harapdálja a lábát. Az áldozat három-négy méteresnek írta le az állatot.

A fiatalembert nővére haladéktalanul a két órányira fekvő település kórházába szállította, ahol antibiotikummal kezelik az esetleges fertőzések ellen. Sérülései nem életveszélyesek.

Katherine település polgármestere a krokodilok „ellenőrzött irtására” szólított fel, miután ezelőtt két közkedvelt fürdőhelyen is krokodilt láttak.

„Egyesült erővel kell élnünk a krokodilokkal, mert ez a természetes környezetük, de az együttélésnek nem szabad veszélyesnek lennie” – mondta Fay Miller.

mti