Korszerűsítik a Miskolctapolcai strandot

Korszerűsítik a Miskolctapolcai strandot

Korszerűsítik a Miskolctapolcai strandot, a Korszerű települések program keretében 12,7 milliárd forintból megvalósuló beruházással az állam egyik hatalmas wellness centruma készül el – közölte Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) a település polgármestere.

A beruházás a Miskolctapolcai strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban.

A polgármester információja alapján a futurisztikus fürdőkomplexumban nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, a korszerű létesítmény „szerves egységet alkot ezt követően” a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

A fürdő a különféle életkori igényeknek alkalmazható szolgáltatásokat épületenként rendezi, ezáltal a gyermekvilág mellett lesz benne a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók részére is külön térségeket nyújt.

A négy évszakos családi élményfürdő internacionális tervező konzorcium munkájaként valósul meg, a kiviteli terveket a miskolci Gerixon Kft. készíti ezt követően a konzorcium neves osztrák tervezőjének bevonásával.

A korszerű létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent ezt követően Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek. A vizet elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban fedezhető fel termálforrás biztosítja ezt követően.

mti