Kenya, Afrika vadonja

Kenya, Afrika vadonja

Kenya az elsődleges úti cél, ha valaki Afrika érintetlen vadonját tűzte ki meghódításként. Ugyanakkor Kenya, a rengeteg nemzeti parkbeli élményeken túl, számtalan egyéb természeti és kulturális értékkel is szolgál a turisták számára.

Kenya a szafarik földje, ahova a turisták ezrei utaznak, hogy lássák a ma már ritkaságszámba menő állatokat. Elefánt, bivaly, orrszarvú, oroszlán és antilop teszi izgalmassá az utat csakúgy, mint a milliószámra nyüzsgő flamingó a Nakuru tavat. Az ország számos pontján szerveznek a természeti látnivalók megtekintéséhez utazást, akár csoportosan, akár magányosan. A legtöbb helyre azonban érdemes az utazás tervezésekor figyelembe venni, hogy csak kísérővel lehet vagy érdemes ellátogatni.

Az ország déli határa mellett található Amboseli Nemzeti Park Kenya egyik nevezetessége. Elsősorban a vadonélő állatok miatt érdekes a közel négyszáz négyzetkilométer kiterjedésű mocsaras terület. Kiváló madármegfigyelésre, de a már korábban említett állatok mellett felfedezhetjük itt a víziló, a pávián vagy a gnú életét is. További érdekesség a maszáj törzsek vagy Afrika legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró felfedezése.

A Lakipia névre keresztelt hatalmas kiterjedésű vadvédelmi területen több ezer elefánt él háborítatlanul. Akinek az utazás csak a nagy ötösről szól, az itt jó helyen jár, hiszen az elefánt mellett itt megtalálható az oroszlán, az orrszarvú, a leopárd és a bivaly is. Kényelmes luxus szállás, háborítatlan természeti értékeke és számtalan szabadidős sportolási vagy kikapcsolódási lehetőség várja a turistákat.

Kenya talán leghíresebb tava a Nakuru
Kenya talán leghíresebb tava a Nakuru

Persze vannak akik kimondottan a flamingók miatt utaznak Afrika eme területére. Az ő úti céljuk a Nakuru tó és környéke, amely méltán érdemelte ki a védelmet. A számtalan madár mellett egyéb érdekességek, állatfajok is láthatóak itt.

Amikor az utazó már kitikkadt a hőségtől, érdemes számba venni a Maszáj Mara Nemzeti Park területét is. Ennek a területnek ugyanis az átlagos magassága 2000 m környékén van, így az időjárás is jelentősen enyhébb. A tanzániai határ mellett található Maszáj Mara Nemzeti Park szintén nagyon gazdag állatvilága csábítja a turistákat errefelé. Szafariktól, kattogó fényképezőgépektől és turisták ezreitől nyüzsgő a vidék, ugyanakkor mindenki egyöntetűen védi és óvja a természet értékeit. Ennek megfelelően ideális környezetben él itt a krokodil, a víziló, a strucc, a zsiráf, az impala, a hiéna és a leopárd, hogy csak néhányat említsünk.

Az utazás Afrika, Kenya ezen vidékeire szinte minden esetben élményekkel teli nyaralást jelent, ugyanakkor az utazás tervezésekor nem szabad elfeledkezni olyan apróságokról, mint a malária és egyéb betegségek elleni gyógyszerek, illetve az időjárás figyelembevétele. Afrika, Kenya, az itteni természet és kultúra olyan látványos és nyüzsgő, hogy szinte sehol máshol a világon nem találkozunk hasonlóval. Ha sikerül és eljutunk valamelyik nemzeti parkba, nézzük é csodáljuk a természet értékeit, a vadon életét és élvezzük, hogy sikerült meghódítanunk ezt az úti célt is.