Kedvelt turistacélpont Németország is

Kedvelt turistacélpont Németország is - Berlin

Egyre több magyar turista utazik Németországba, az elmúlt tíz évben 65,5 százalékkal növekedett a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, ami már meghaladja az évi 707 ezret – közölte a Német Turisztikai Hivatal magyarországi igazgatója.

Czeiszing Miklós a turisztikai hivatal, a Lufthansa-csoport és a debreceni repülőtér együttes összejövetelén kijelentette: minden magyar kiutazó 13 százaléka keresi fel Németországot, amely ezáltal a 14 százalékos Ausztria után a második legkedveltebb utazási célpont.

A magyarok 36 százaléka kereskedelmi, 26 százaléka üdülési, 37 százaléka mindazonáltal másfajta céllal utazik Németországba – tette hozzá megjegyezve, hogy a legkedveltebb három település Berlin, München és Frankfurt, a leglátogatottabb három régió ugyanakkor Bajorország, Baden-Württemberg, ezenkívül Észak-Rajna-Vesztfália.

Czeiszing Miklós közölte azt is, hogy a magyarok 39 százaléka a látnivalók okán keresi fel Németország eltérő területeit, amíg 37 százalék a természet, 34 százalék mindazonáltal az épített környezet folytán, de sokakat vonzanak a gasztronómiai rendezvények, köztük a jól ismert müncheni sörfesztivál.

Az idén az 500 éves reformáció megünnepléséhez kapcsolódik nagyon sok tematikus turisztikai útvonal és összejövetel, ami után Magyarországon is élénk a kíváncsiság – mutatott rá a mester.

Antal Gábor, a Lufthansa csoport magyarországi igazgatója emlékezetett rá, hogy egy évvel ezelőtt, múlt évben áprilisban indították el a Debrecen-München járatukat, amely heti három alkalommal közlekedik a két település közt. Az előző évben szeptemberben módosított menetrend alapján a Debrecenből utazók a Föld 88 célállomására utazhatnak tovább Münchenből, miközben 93 állam bejövő utasai juthatnak el a bajor nagyvárosból Debrecenbe – ismertette az igazgató.

Tamás László, a debreceni repülőtér járatfejlesztési igazgatója hangoztatta, Debrecenből a WizzAir és a Lufthansa menetrend szerinti járataival hat célállomásra lehet közvetlenül eljutni, a nyári turisztikai szezonban ugyanakkor újabb négy üdülőhelyre indítanak charter járatokat. Közölte, év végén átadják a debreceni repülőtér új indító terminálját, a szállított utasok száma mindazonáltal várhatóan eléri a 330 ezret.

mti