Június végén ismét Dombos Fest, a délvidéki magyarság kulturális fesztiválja

Június végén ismét Dombos Fest, a délvidéki magyarság kulturális fesztiválja

A Kiscsillag, Lajkó Félix, Harcsa Veronika és Csizmadia Anna is fellép a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján, a Dombos Festen június 29. és július 3. közt.

A szervezők információja alapján a térség legkedveltebb fesztiválja az idén Lesz! Lösz! Jössz? szlogennel szemlélteti a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még nemigen látott produkcióit Kishegyesen.

Az összművészeti fesztivált a több mint negyven éve funkcionáló Muzsikás együttes, azonfelül Petrás Mária és Csizmadia Anna koncertje nyitja meg. A rendezvény öt napja alatt azonfelül nagykoncertet ad a Kiscsillag, ezenfelül zenél a Szlama László vezette Pásztorhóra.

A népzenét, a folkot és az etno korlátait is tágító együttesek közt találni a Kerekes Bandet, a Buda Folk Bandet vagy a Fölszállott a páva című tehetségkutatóból is ismert óbecsei Fokos zenekart. Résztvevő lesz még Ferenczi György és a Rackajam, a magyar dzsessz nagyágyúja, Dresch Mihály modern vonós formációjával, a Dresch Misi Vonós Quartettel, amellett változatosságot hoz a programba az Ivan & the Parazol egyedi hangzású rockzenéje is.

A fesztiválnak helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, sőt még szokásos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet – az idén borpincével és borterasszal bővül a színtér -, ugyanakkor fényfestők keze alatt kel életre esténként a 100 méteres löszfal, melynek a tövében a fesztivált rendezik.

Ezúttal is várja az érdeklődőket a Dombosi Remix névre keresztelt irodalmi találkozó és a Vajdasági Szabadegyetem. A szervezők a labdarúgás szerelmeseire is gondoltak, esténként követhetők lesznek az Európa-bajnokság mérkőzései.

mti