Hétvégi Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

Hétvégi Volkswagen-találkozó a Hungaroringen

Már csak párat kell aludni, s újra itt a Volkswagen-találkozó, ahol újból számtalan program vár a Volkswagen-fanatikusokra, amellett a gépkocsik szerelemeseire és azok családjaira. Október 1-én Volkswagenek lepik el a Hungaroringet, a legkitartóbbak egészen másnap reggelig szórakozhatnak a mogyoródi versenypályán.

Ötödik éve rendezi a Volkswagen éves márkatalálkozóját, a kiindulási Golf-találkozó a többi modell rajongóklubjainak érdeklődése okán kibővült, mindent összevetve már tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen. A központi részen, a Paddockon a tíz fős zsűri által kiválasztott Golfok parkolnak ezt követően, egészen korrekten 300 gyári vagy tuning példány, de nagyjából a közvetlen közelben lesz megtalálható a többi típus is, ezáltal a Passat, Scirocco, Corrado, Jetta/Bora/Vento és Polo fanatikusok autói is. A Bogarakért és a Transporterekért kicsit többet kell mennünk, ők hiszen a Hippifaluban parkolnak ezután, de a transzferről természetesen idén is gondoskodnak a szervezők.

A tuning járművek és a gyári állapotú old timerek mellett évente feltűnik egy-egy speciális modell a Volkswagen-találkozón, ezúttal az a 310 lóerős Golf GTI Clubsport S érkezik Magyarországra, amely jelen pillanatban a legjobb köridővel büszkélkedhet a Nürburgringen az elsőkerék-hajtású kategóriában. A 400 lóerős Golf GTE Sport és az 503 lóerős Golf Design Vision GTI tanulmányautó is Mogyoródra jön a Volkswagen jóvoltából. Itt lesz a Volkswagen Driving Experience csapata, akik többször tartanak bemutatót. A Volkswagen-találkozón ezúttal is bemutatkoznak modern modellek: az up!, az e-up!, azonfelül az Amarok.

A programok természetesen nem kizárólag a gépkocsik iránt érdeklődőknek kedveznek, a gyerekek és a felnőttek, nők és férfiak is számtalan esemény közül válogathatnak. Lesz smink- és stílustanácsadás, mobil masszázs, kézápoló sarok, a gyerekeket mesemozi, ugrálóvár, találékony foglalkozás, LEGO, Dörmögő Dömötör, Buci Maci és Garfield játszóház, modell bemutató és autófestés várja, de lehet ezután csocsózni, Teqballozni, autós szimulátorozni, mini driftelni és gokartozni is. A Hippifaluban kipróbálhatjuk a Mobil Off-road pályát, részt vehetünk a „The Transporter – Bullimpián”, ami egy impozáns és mulattató játék lesz Transporterekkel, továbbá még Touaregeket és Tiguanokat tesztvezethetünk a Hungaroring területén fedezhető fel 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain, vagy utasként tehetjük meg a rázós terepet a „Forrest taxikkal”, két T3 Syncro viszi ezután a vendégeket.

A Das WeltAuto a Használtautó. hu-val együttműködésben „használtautós börzét” szervez a helyszínen, ahol a márka szerelmesei kedvükre válogathatnak eladó sorban lévő Volkswagenek közt. Megint megnyílik a „Der Shop”, ahol komoly Volkswagen ajándéktárgyakat és tartozékokat vásárolhatnak a gyártó felé elkötelezettek.

A nap alatt két koncertre is bulizhatnak a kilátogatók: 11 órakor a Kowalsky meg a Vega, 16 órától Sub Bass Monster zenél, 17 órakor következik a tombola sorsolás, aminek a fődíja ezúttal egy V-ös Golf lesz. Ezt követően a Hippifaluban zárhatjuk a napot, ahol kellemes zene és bográcsozás, sőt még tűzijáték várja a vendégeket, a vállalkozó kedvűek mindazonáltal szokás alapján kint alhatnak e tájékon.