Hatvanezres közönségre számítanak a Fehérvári Zenei Napok szervezői július 25-28. közt

Hatvanezres közönségre számítanak a Fehérvári Zenei Napok szervezői július 25-28. közt

Hatvanezres közönségre, napi 15 ezer látogatóra számítanak a szervezők az ez évi Fehérvári Zenei Napokon (Fezen), amit július 25-28. közti időszakban bonyolítanak le Székesfehérváron.

Kovács Antal főszervező a találkozót beharangozó sajtótájékoztatón azt mondta: múlt évben nézőcsúccsal zárták a jubileumi huszadik fesztivált, aminek befogadóképességét tovább növelték. A huszonegyedik rendezvényen több mint száz program várja a vendégeket, Kovács Antal alapján a korábbi legerősebb és legszínesebb felhozatal lesz az ez évi Fezenen.

Az ez évi fesztivált jótékonysági adománygyűjtés is színesíti a Bethesda Gyermekkórház égési sérült betegei javára – emelte ki a főszervező. Ennek részeként árverésre bocsátanak egy várhatóan több fellépő által is dedikált gitárt, ugyanakkor a Fezen művészeti és jószolgálati alapítványának számláján is fogadnak adományokat. A jótékonysági akcióhoz csatlakozott a Videoton FC magyar bajnok futballcsapata is egy, a játékosok által aláírt mezzel, amit Várkonyi Ádám, a klub kereskedelmi és marketingigazgatója a sajtótájékoztatón biztosított a szervezőknek.

Idén első alkalommal színesíti művészeti sátor is a fesztivált. Móra Gabriella, a Fonó Budai Zeneház projektvezetője kijelentette: a késő esti sávokban zenei programok – köztük példaként Boban Markovic vagy a Csík zenekar fellépése – és éjszakáig tartó táncház, délután mindazonáltal színházi előadások várják az érdeklődőket, de készülnek egy 250 négyzetméteres Magyar Ízek Konyhája gasztroudvarral is.

Lesz egy reaktiválórészleg is az eseményen, ennek középpontjában az egészséges táplálkozás és a rendszeres mozgás áll. Csóra Renáta edző, táplálkozási tanácsadó információja alapján lesz spinning, jóga, azonkívül fekvőtámasz- és kötélhúzóverseny is. Kitelepül a Vöröskereszt, sőt még a laktóz- és gluténérzékenyek és a cukorbetegek részére is készülnek kivételes ételekkel.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester komoly eredménynek nevezte, hogy a Fehérvári Zenei Napok helyi független fesztiválként nemcsak fenn tudott maradni, hanem örök fejlődés és növekedés jellemzi. Hangoztatta még: mára már elképzelhetetlen a székesfehérvári nyár az esemény nélkül.

Jó bulit ígért Karácson Tamás, a Wellhello együttes frontembere is, aki a parádé nyitónapján lesz hallható. Az ez évi Fezenen első alkalommal lép fel Magyarországon a Grammy-díjas kubai származású amerikai rapper, Pitbull, de színpadra áll többek közt az angol The Prodigy, a svájci DJ Bobo, a holland Epica, a német Helloween, az amerikai Mr. Big, a hazai sztárok közül ugyanakkor a Tankcsapda, Rúzsa Magdi, a Quimby, Majka és Curtis, vagy Ákos is.

MTI