Egy cornwalli halvendéglő lett az Egyesült Királyság legjobb étterme

Egy cornwalli halvendéglő lett az Egyesült Királyság legjobb étterme

Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő.

A szigetország legnépszerűbb éttermi kalauza, a Good Food Guide által közzétett ranglistát Nathan Outlaw saját magáról elnevezett étterme vezeti. Az eddigi első a Tóvidéken működő L’Enclume került a második helyre – noha ugyanúgy maximális pontszámot szerzett –, míg a harmadik a londoni Pollen Street Social lett. A negyedik a nottinghami Restaurant Sat Bains, az ötödik pedig Heston Blumenthal sztárséf étterme, a világhírű Fat Duck.

Nathan Outlaw „fenomenálisnak” nevezte, hogy az ő Port Isaac-i vendéglője került az első helyre. Mint mondta, a sikert a „kemény csapatmunkának tudja be”. A 39 éves séf 2007-ben alapította ma már két Michelin-csillagos éttermét, amely 2009-ben a 11. helyen debütált a Good Food Guide listáján.

A kiadvány szerkesztője is az éttermi csapat munkáját emelte ki. „Úgy tűnik, senki sem hagyja ott a stábot, legfeljebb átmennek Nathan Outlaw egy másik éttermébe” – mondta Elizabeth Carter, hozzátéve, hogy a csapat nyilvánvalóan nagyon jó főnöknek és szakembernek tartja a séfet.

A jövő tehetségei közül egy 12 helyes kenti étterem, a Stark szakácsát, Ben Crittendent emelték ki. A vendéglő olyan kicsi, hogy még mellékhelyiség sincs benne, a vendégek az út másik oldalán lévő kocsmába mehetnek át elintézni a dolgukat.

A Good Food Guide 1951-ben jelent meg először. Minden évben a vendégektől érkező ezernyi ajánlás és kritika súlyozásával állít össze listát, majd kiküldi ellenőreit az azon szereplő éttermekbe.

Port Isaac, ez a festői angol halászfalu egyébiránt nemcsak Nathan Outlaw étterméről, hanem arról is nevezetes, hogy ott forgatják a Doc Martin című televíziós sorozatot.

mti