Düsseldorfban megkezdődtek a Magyar Napok

Düsseldorfban megkezdődtek a Magyar Napok

Elkezdődött a Düsseldorfi Magyar Napok 2016 című rendezvénysorozat.

A németországi nagyvárosban megint a kulturális és gasztronómiai értékeken keresztül mutatkozik be Magyarország, a Terror Háza Múzeum mindazonáltal a 60. évforduló alkalmából bemutatja az 1956-os forradalom és szabadságharc történetét.

A legnépesebb német tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália fővárosában másodszor megszervezett magyar napokat Friedrich G. Conzen polgármester, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa nyitotta meg. A vasárnapig tartó rendezvénysorozat nyitányán tartották meg a múlt évben újranyitott, modern magyar főkonzulátus felszentelési ünnepségét is.

Az ismeretterjesztéssel is egybekötött esemény első napjának vendégei közt volt Szakáli István Loránd, a Földművelésügyi Minisztérium agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkára, aki a hungarikumokról tartott előadást – tájékoztatta az MTI-t a düsseldorfi főkonzulátus.

A magyar napok fő színtere a düsseldorfi belváros egyik központi tere, a Schadowplatz, ahol az összes nap változatos programokkal, például interaktív népzenei és néptáncműsorral várják az érdeklődőket a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárságának Kőrösi Csoma Sándor-programja ösztöndíjasainak közreműködésével.

A téren felszerelt magyar vásárt és a színpadi műsorokat a Terror Háza Múzeum kiállítása egészíti ki, és egy másik bemutató is, amely a Zwack család és 1956 kapcsolatának történetét szemlélteti.

mti