Dubai, utazás egy más világba

Dubai, utazás egy más világba

Az Egyesült Arab Emírségek, de talán a Közel-Kelet egyik leg felkapottabb és leglátványosabb turista nevezetessége, illetve igen kedvelt úti cél Dubai. Minden hazaérkező turista ódákat zeng az arab Dubai gazdagságról, a látnivaló sokféleségéről, a szállás minőségéről vagy a hotel eleganciájáról. Ennek is köszönhető, hogy Dubai, mint úti cél, sok emberben az utazás vágyálma.

Dubai az Egyesült Arab Emírségek kiemelkedő jelentőségű városa, melyet egész évben turista tömegek lepnek el. A Perzsa-öböl partján fekvő város klímája igen kedvező, sőt esetenként már túl forró is, de szerencsére a tenger közelsége enyhít ezen. Az arab, a Dubai vendégszeretet, a tenger, a sivatag és a látnivaló, illetve nevezetesség-garmada együttesen teszik az utazás élményét felejthetetlenné.

Dubai és az emirátus elsődleges bevétele a turizmusból származik, nem csoda hát, ha számtalan utazási iroda csalogatja nyaralás idején a turistákat. A nyaralás azonban nem szó szerint értendő, tekintve, hogy Dubai nyári átlaghőmérséklete jelentősen meghaladja a harminc fokot, ezért ilyenkor csak azoknak javasolt az utazás, akik élvezik az időnkét negyven fokot is meghaladó hőmérsékletet. Ugyanakkor Dubai esetében a téli hónapok sem jelentik az utazási iroda kínálatában a főidényt, mivel a jelentős csapadék sem kizárt. Érdemes tehát az utazás tervezésekor ezeket figyelembe venni.

Mint számtalan nevezetes város, Dubai is több érdekességgel, látványossággal várja a turistákat. Leghíresebb épülete valószínűleg az Arabok tornya (Burdzs al-Arab), mely egy vitorlás hajót formáz. 321 méteres magasságával és hét csillagos besorolásával világviszonylatban is jelentős szálloda. További turista csalogató érdekesség, hogy a hotelként funkcionáló épület Dubai tengerpartján, egy kis mesterséges szigetre épült. A hotel a szállás kínálata mellett számos étterem, illetve kényelmi szolgáltatás kínálatában is elkápráztatja a vendégeket. Ez az a szálloda, ahol a szállás szervesen összekapcsolódik a kényelemmel.

Dubai városában szintén érdekes látnivaló és nevezetesség a Palm Jumeirah, a Palm Jebel Ali és a Palm Deira, egy-egy pálmafát formáló mesterséges sziget szálloda, luxusvilla, hotel és egyéb szállás, illetve étterem kínálatával. Minden utazási iroda megemlíti a világ legmagasabb épületét, amely itt, Dubai felhőkarcolói mellett látható. A Burj Khalifa 828 méteres magasságával kb. 300 méterrel előzi meg a második helyezettet.

Dubai városát járva a kikapcsolódást kereső turista naponta élvezheti a Dubai Mall mögött található tóban rendezett szökőkutas látvány-showt. Az utazás, a közlekedés is magas színvonalú, főleg amennyiben a metróval is célhoz érünk. A Dubai metró ugyanis önmagában túlmutat a szimpla utazás keretein, igazi turista látványosság. Külön kocsi jut az utazó nőknek, gyerekeknek, de egy kis extra fizetség fejében még az első osztályú utas is lehet bárki.

További Dubai látnivaló, melyek minden utazási iroda prospektusában benne vannak. A feledhetetlen és igazi kikapcsolódást jelentő vízi parkok, a meleg élményt biztosító sivatagi utazás, a Jumeirah Mecset vagy a Dubai múzeum. Érdemes még megemlíteni, hogy egyes források szerint Dubai üzleteiben kapható az arany a legolcsóbban a világon.

Dubai nem csak egyszerűen egy város, amit érdeme megnézni. Dubai a turistáknak épült nevezetesség és látnivaló, ahol luxus hotel, valamint egyéb szállás, illetve számtalan kikapcsolódási és pihenési lehetőség várja az embereket.