Debrecen és Moszkva közt indít járatot a Wizz Air

Elindította A főváros és Agadir közti járatát a Wizz Air

Debrecen és Moszkva közt indít járatot december 18-tól a Wizz Air diszkont légitársaság – közölte Váradi József vezérigazgató sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ez lesz a hetedik útvonal, amit a légitársaság Debrecenből üzemeltet.

Váradi József állítása alapján jókora sikerrel közlekednek a keleti irányú járatok, és A főváros, amellett a magyar piac gyűjtő és elosztó központként üzemel a keleti és nyugati járatok közt. A Wizz Air ellenben nem tervezi, hogy rendszerszinten lehetővé teszti a saját, vagy más járatok csatlakozását.

Település repülőterén az elmúlt egy évben 275 ezer utast szolgáltak ki, 12 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt, a jövő évben 362 ezer széknyi kapacitást biztosítanak a kelet-magyarországi helység repülőteréről.

A magyar piacon Váradi József közlése alapján a január-augusztusi időszakban 18,5 millió utast regisztráltak, 23 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt: állítása alapján ez a legnagyobb fejlődési ütem az utasforgalomban egész Európában. A magyar légiközlekedési piacon a légitársaságok közt a Wizz Airnek van a legnagyobb, 32,1 százalékos részesedése.

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón nyomatékosította, hogy a Wizz Air stratégiai partnerük, és a légitársaságnak hála erőteljesen fejlődött a debreceni repülőtér és a turizmus. Ennek jele, hogy 400 ezer fölé várják a vendégéjszakák számát az év végére, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet.

Kijelentette még, terjedelmes segítség, hogy nemcsak nyugatra, hanem keletre is nyit a Wizz Air, és ezt a trendet szeretnék folytatni az elkövetkezendő időszakokban is.

A légitársaság 85 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépet üzemeltet, amelyek 28 bázisról 43 állam 142 repülőterére közlekednek 550 útvonalon.

mti