Csehország, Prága

Csehország, Prága

Csehország a szomszédunk szomszédja, így európai viszonylatok között nem esik nagy távolságra, akár hétvégi úti cél is lehet. Fővárosa Prága, amely sok látnivalót és érdekességet és felejthetetlen utazást tartogat a turisták számára.

Prága földrajzi fekvése kimondottan ideális, hiszen Európa közepén található, a Moldva folyó két partján. Elhelyezkedésének további érdekessége, hogy a város kilenc dombra épült, melyek között a folyó 31 km hosszan kanyarog, mielőtt elhagyná a várost.

A város történelme igazi mesébe illő, akárcsak a legtöbb európai nagyváros esetében. A históriában egészen i. e. 500-ig, a kelta bójok letelepedéséig utazhatunk vissza és találunk neves uralkodókat, egyházi kapcsolatokat, hódításokat és neves építkezéseket. Mindezek megmaradt nyomait és érdekes régi épületeket fedezhetünk fel egy rövidebb-hosszabb túra alkalmával, ha elutazunk és rászánjuk magunkat egy városnézésre.

Prága egyik nagy nevezetessége a Világörökség részét képező történelmi belvárosa adja. A Venczel tér neve bizonyára sokaknak ismerősen cseng, több történelmi esemény helyszíne is volt. Itteni nevezetesség és látványosság a Hradzsin-negyed, amely a várnegyedet jelenti. Több templom, kolostor, palota mellett, maga a vár, a Hradzsin fedezhető itt fel az utazás alkalmával. Az óvárost a híres Károly híd köti össze a Moldva túlpartjával. Maga a híd is megérdemli, hogy az úti célok közé felvegyük, érdemes végigsétálni rajta. A Károly híd tornya is szemrevaló és egyedi építészeti látvány. A hídról jó kilátás nyílik a városra és a túloldalon még egyéb történelmi nevezetesség is vár bennünket.

Meg kell még említeni az Arany utcát, amely Prága legnépszerűbb turista utcája. Apró házai és a mitikus legenda az aranykészítésről ami a turistákat képes idecsábítani. A vár bejáratától nem messze található Loreto tér is lehet az utazás része, hiszen itt található Csehország legjelentősebb keresztény zarándokhelye.

Prága híres még a jó sörökről is, melynek hírnevét alaposan tanulmányozhatjuk az utazás alatt, hiszen számtalan kis söröző és kocsma csalogatja a helyieket és a turistákat egyaránt.

Mint minden nagyvárosban, Prágában sincs hiány a hotel, szállás és apartman-kínálatból. Érdemes azonban az úti cél kiválasztása után mielőbb gondoskodni a megfelelő szállásról, mivel a jobb hotelek, szállások itt is hamar elfogynak.

Prága igazi európai nagyváros, megannyi történelmi gyökerével. Rengeteg itt a látnivaló és a nevezetesség, Prága kimondottan érdekes úti cél. Az utazás csak pár órát vesz igénybe, ráadásul mindig akad egy hotel vagy egyéb szállás, ahol eltölthetünk egy hétvégét. Ne hagyjuk ki, éljünk a lehetőséggel!