Családbarát programjaiért kitüntették a Budakeszi Vadasparkot

Családbarát programjaiért kitüntették a Budakeszi Vadasparkot

Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán Az év családbarát ökoturisztikai élménye titulussal rendelkező díjjal tüntették ki a Budakeszi Vadasparkot – közölte a társaság sajtótájékoztatóján.

A vadaspark az állatvilág bemutatása mellett fejleszti szolgáltatási hátterét. A pályázatban értékelték a baba-mama kuckót, a díjmentesen kölcsönözhető terepbabakocsikat, ezenkívül az erdő játékos megismertetését szolgáló tematikus játszóterek és tanösvények hálózatát, azonfelül a közösségi oldalak és képmegosztók tudatos használatát.

Az ökoturisztikai létesítmények és programok szervezői részére kínált közleményre 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. A cím elnyerésére erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti parkok igazgatóságai, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások pályázathattak, összesen négy kategóriában.

A Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működődik a Pest megyei Budakeszin, A főváros nyugati szomszédságában. A parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása.

A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj csaknem 120 egyede. A létesítményt 2017-ben 182 ezer vendég kereste fel, a szervezet tevékenységét közel 1100 önkéntes segíti.

mti