Chiricahua National Monument, USA, Arizona úti cél

Chiricahua National Monument, USA, Arizona úti cél

Az Amerikai Egyesül Államok méltán népszerű úti cél. A világ minden tájáról érkeznek ide turisták, a látnivaló és a nevezetesség szinte megszámlálhatatlan. Az utazás egyik leggyakoribb célpontja mégis a sziklás hegység megannyi látnivalójához köthető. Megnézhetjük a Grand Canyont, a Yellowstone Nemzeti Parkot vagy a gyalogkakukk sivatagi otthonát, de a látnivalók még csak most kezdődnek. Több nemzeti park vagy természetvédelmi területet találunk itt, mindegyik megannyi csodálatos úti cél lehet. Annak, aki Arizona délkeletei szegletébe téved, javaslom, hogy keresse fel a Chiricahua National Monument elnevezésű parkot is. Nem fog csalódni.

A sziklák csodaországa néven becézett nemzeti park első osztályú úti cél. Igaz, hogy az utazás nem a legegyszerűbb ide, távol esik mindegyik nagyobb várostól, de kárpótol a sok-sok látnivaló. A tudósok szerint a sziklák jelenlegi alakját vulkanikus és eróziós folyamatok alakították. Az eredmény egy sziklaoszlopokból álló, közel 50 négyzetkilométeres hegyszakasz. A sziklaoszlopok helyenként olyan keskenyek, hogy ámulatba ejtik a turista szemlélődőt. Másik részeken az utazó összedőlt sziklaoszlopok alatt juthat előre, de igazi csemege látnivaló az egyensúlyozó sziklatömb is.

Chiricahua National Monument, USA, Arizona úti cél
A látványos sziklaoszlopok ismert és kedvelt úti cél

Mivel a gyér növényzet nem akadályozza a kilátást, ezért a Chiricahua National Monument igazi paradicsomi helyet nyújt a madarászoknak is. Az óriás sziklatömbök a sziklamászó fiatalokat és öregeket egyaránt képes lázba hozni. Fotósoknak és túrázóknak is felejthetetlen élmény lehet pár napot eltölteni itt.

A sziklaoszlopok között nem találunk két egyformát, ezzel is változatos utazás ígéretét nyújtja. Sétálhatunk völgyben a folyóparton, vagy felkapaszkodhatunk a legmagasabb sziklára, ez az úti cél látványos és feledhetetlen időtöltést ígér. Szállás is, bár nem első osztályú hotel formájában, akad a kijelölt kempingekben, ráadásul az ár sem elviselhetetlen. A nyaralás itt tényleg üdülés lesz, a turistából pedig utazó, mégpedig időutazó, hiszen kicsit az az érzése az embernek, hogy az időben is visszament.

A Chiricahua National Monument igazi turista látványosság és kiváló úti cél annak, aki szereti a természet szépségeit, a ritkaságokat.