Bulgária és Spanyolország Egyiptom helyett az idei célország

Bulgária és Spanyolország Egyiptom helyett az idei célország

Egyiptom helyett az idén inkább Bulgáriába és Spanyolországba utaznak a magyarok az előfoglalások adatai alapján – közölte az Invia online utazási ügynökség.

A társaság információi alapján miközben múlt évben a top 3 célország Görögország (38 százalék), Törökország (17 százalék) és Egyiptom (11 százalék) volt, addig az ez évi előfoglalásokból az látszik, hogy 2016-ban a magyarok Görögország mellett Bulgáriát, Spanyolországot jobban favorizálják, mint Egyiptomot.

A felmérés az Invia utazásszervezőnél az előző évben május 1. és október 31. közötti időszakra befizetett utak statisztikája alapján, 15 ezer utazó adatainak igénybevételével lett megalkotva.

Előző évben az egyhetes utazások voltak a legkeresettebbek a magyarok körében. Amíg nyolc napra az utazók 71 százaléka fizetett be, addig a kéthetes, vagy annál is hosszabb vakáció lehetőségével mindössze 3 százalékuk élt, és ez idén sem fog változni az meglévő adatok véleménye alapján.

A vállalat információi alapján múlt évben május 1. és október 31. közt a befizetett utak 96 százaléka a tengerparti üdülőhelyeket célozta meg. Az utazók 71 százaléka repülővel, 16 százaléka egyénileg jutott el a kiválasztott helyre, és mindössze 13 százalékuk választotta a buszt.

A szállásfoglalások is azt mutatják, hogy múlt évben a kényelem kardinális szempontnak számított a nyári vakáció megtervezésekor. Az utazók többsége szállodában foglalt helyet, all inclusive ellátással (44 százalék), vagy félpanzióssal (21 százalék). A statisztikák alapján az előző évben csak az utazók alig negyede választott apartmant és döntött ezzel közösen az önellátás (26 százalék) mellett a vakáció idejére.

mti