Barcelona, a legkedveltebb úti cél Spanyolország városai között

Barcelona, a legkedveltebb úti cél Spanyolország városai között

Spanyolország második legnagyobb városába, Barcelonába szinte minden turista vagy üdülni vágyó szívesen menne. Nem csoda, hiszen Barcelona képes nyújtani a pihenés, a szórakozás és a kultúra számos megjelenési formáját. Ráadásul az utazás sem tart hosszú ideig eme városig, repülővel alig két óra alatt elérhetjük Budapestről.

Barcelona nagy ereje sokrétűségében keresendő. A tradicionális régi városrészek mellett Barcelona új negyedei is figyelmet érdemelnek. A hagyományos Katalán vidékekre jellemző szűk kis hangulatos utcák mellett ugyanúgy megtalálhatjuk a modern épületeket és az újépítésű tereket. A várost határoló hegyekben számos érdekes úti cél várja az utazó embereket, akik egy csodálatos mediterrán jellegű hegységben kapcsolódhatnak ki. Barcelonára több helyről is nagyszerű kilátás nyílik, és már a látványért érdemes megmászni a hegyeket. A nagyváros legfőbb vonzereje, amely a legtöbb turistát idecsalja az a homokos tengerpart. Napsütés, meleg, tenger, kikapcsolódás. Barcelona neve ezt jelenti nyaralóknak. A megfelelő kikapcsolódás lehetőségérő számtalan szórakozóhely, bár, disco, illetve szervezett programok, hajóutak gondoskodnak. Szervezzük bár egyénileg vagy utazási iroda által az utazás élményeit, biztos találunk kedvünkre valót.

Mint minden utazás vagy nyaralás persze a Barcelonában eltöltött idő sem kizárólag a napon történő sütkérezéssel kell, hogy teljen. A városban több nevezetesség és érdekesség is található, melyeket ajánlott felvenni az úti célok közé. Ilyen az országos szinten is jelentős látogatottságnak örvendő templom, A Szent Család Temploma (La Sagrada Familia). Ez jelentősen több mint egy templom. Egy igazi műalkotás, építészeti csoda, nem csoda, ha a templom a Világörökség részét képezi.

Barcelona további nevezetességei közé, valamint szintén az UNESCO Világörökséghez tartozik a Güell park. Érdekessége, hogy lakóparknak épült, de annyira sajátos, egyedi volt, hogy konkrétan senki nem akart itt lakni, így ma már turista látványosság. Ugyancsak építészeti látványosság a Casa Batlló melynek építése során nagyon vigyáztak, hogy ne legyen az épületben egyenes vonal.

Sorolhatnánk még az érdekes nevezetességeket, látnivalókat, mint a Mágikus szökőkút (Font Mágica), a La Rambla sétáóutca vagy a Montjuic hegy, de azt gondolom, hogy egy utazás, egy nyaralás alkalmával érdemes mindenkinek felfedezni ezeket.

Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a jó, ígéretes szállások, hotel szobák már korán elfogynak. Persze Barcelona apartmanjai is kiváló szállás lehetőségét kínálják. Válogathatunk a tradicionális, a modern és a tengerparti szállás, apartman,, illetve hotel megoldások között, amelyek ára is meglehetősen széles skálán mozog.

Barcelona nem elérhetetlen, szervezhetjük az egyéni utazás részleteit, de aki igazán gondtalan nyaralásra vágyik, annak az utazás iroda közreműködése javasolt. Amikor aztán ott vagyunk, vegyük ki a részünket a különféle programokból, hogy az utazás igazi élmény maradjon.