Bangkok a buddhista úti cél

Bangkok a buddhista úti cél

Ázsiában Thaiföld, azon belül is Bangkok az egyik méltán népszerű úti cél. Az emberek, a kultúra, a mindennapok Bangkok utcáin annyira eltér az általunk megszokottól, hogy minden turista és nyaraló tágra nyílt szemekkel jár az utazás egésze alatt. A nyolcmilliós Bangkok rá is szolgál hírnevére, rengeteg itt a látnivaló és nevezetesség. Ennek köszönhetően számtalan utazási iroda hirdet csábító utazási ajánlat címén szállás vagy nyaralás lehetőséget.

Az utazás Bagkokig általában repülőgép segítségével valósítható meg, ez a leggyorsabb és legkényelmesebb utazási mód ide. Érkezéskor már meglepetés fogadja a turista utazót, hiszen ha valaki szeretné megtanulni az eredeti nyelven Bangkok teljes nevét, annak igencsak neki kell készülődnie. Megközelítőleg: Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt- rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit. Állítólag Bangkok hivatalos neve a világon a leghosszabb földrajzi név.

Bangkok Thaiföld fővárosa, a Thai-öböl mellett található és Délkelet-Ázsia legnagyobb népsűrűséggel bíró városa. A földrajzi elhelyezkedése miatt Bangkok folyamatosan ki van téve az áradásoknak, ráadásul a város minden évben kb. 5 cm-t süllyed. Egyes mérések szerint Bangkok pár évtizeden belül teljesen a vízszint alá kerül.

Bangkok a buddhista úti cél
Bangkok a buddhista úti cél

Éghajlatát tekintve is Bangkok igazi utazó és turista paradicsom, amennyiben az úti cél nem a síelés. Az átlaghőmérséklet a városban kb. 27,8 ˚C, de a valaha mért leghidegebb is alig esett 10 ˚C alá. Ugyanakkor egyes hónapokban, főleg a nyári időszakban, jelentős csapadékmennyiségre kell számítani. Nem csoda hát, ha Bangkok napsütéses óráinak száma télen jelentősen magasabb, ráadásul a hőmérséklet is jobban idomul az általunk megszokotthoz.

Látnivaló és nevezetesség terén Bangkok igazi kincsnek számít. Majd 400 buddhista templommal és számos fényűző palotával, ugyanakkor nagy bevásárló központokkal és nyüzsgő forgataggal várja a turistákat. Hotel és egyéb szállás is akad bőven a legolcsóbb magánszállás és a legdrágább szállodai szoba között minden megtalálható. Az utazás során érdeme megállni olyan nevezetesség mellett, mint a Wat Arum buddhista templom, a Wat Pho Bangkok legöregebb és legnagyobb temploma, a Királyi Palota vagy éppen a Királyi Bárkák Múzeuma. A gyerekek egyik kedvence lehet a Mahakan Erőd, míg a hátizsákos turista tömeg kedvelt helye a Khaosan út.

Persze Bangkok megtekintése nem korlátozódhat csak az épületekre és műemlékekre, érdemes megismerni az embereket is. Az utazás így teljesedik ki, elérve az igazi úti cél megvalósítását, megismerve egy új kultúrát, egy új világot. Hiszen Bangkok, Thaiföld nevezetesség, látványosság terén biztosan képes újat mutatni minden utazó, nyaraló és turista számára. Bangkok Ázsia egyik ékköve, izgalmas úti cél.