Az FAG virágkocsija lett a Debreceni virágkarnevál győztese

Az FAG virágkocsija lett a Debreceni virágkarnevál győztese

A nagyérdemű döntése alapján az FAG Magyarország Ipari Kft. Együtt tartjuk mozgásban a világot titulussal rendelkező virágkocsija bizonyult a legszebbnek a 47. debreceni virágkarneválon – közölték a szervezők, a Nagyerdei Stadionban szervezett Karneváléj című gálaműsor keretében.

A művészeti csoportok legjobbját a virágkarnevál tiszteletbeli nagykövetei választották ki: az első díjat ezúttal a Debreceni Népi Együttes kapta.

A díjnyertes kompozíció és művészeti csoport a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. speciális gyártású, egyenként félmillió forint értékű vázáját kapta.

A díjakat a győzteseknek Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át a teltházas Nagyerdei Stadionban, a Karneváléj című gálaműsorban.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. Együtt tartjuk mozgásban a világot című virágkocsijával a Transformers filmekből ismert Autobotok érkeztek meg Debrecenbe. Az FAG a kompozícióval azt üzente: csapágyak nélkül – amit ők is állítanak elő – nemcsak a gépjárművek nem működnének vagy a repülőgépek nem tudnának felszállni, de az Autobotok sem tudnák megmenteni a világot.

A művészeti csoportok legjobbjának választott Debreceni Népi Együttes 1950 tavaszán alakult, onnantól hazai és határon túli néptánctalálkozók rendszeres résztvevője. Az együttes sokrétű tevékenységének az alapja a magyar nép tradicionális tánc- és zenei kultúrája. A Debreceni Népi Együttes az Örökös Fantasztikus Együttes címmel, Kölcsey Ferenc- és Pro Urbe Díjjal büszkélkedhet. Az együttes tánckarvezetője Herczné Barna Éva és Vámosi István, művészeti vezetője Hercz Beáta és Hercz Vilmos.

Az idén ötven éves debreceni virágkarnevál létrejötte is kötődik a Debreceni Népi Együtteshez: 1966-ban tudniillik az együttes korábbi tánckarvezetője, Béres András elgondolása nyomán szervezték össze az első virágünnepet a cívisvárosban.

A nagyerdei Stadionban szervezett Karneváléj című kétórás gálaműsor után az Egyetem téren tűzijátékkal és éjszakai utcabállal fejeződött be a debreceni virágkarnevál.

mti