Átadták a kékestetői tévétoronyban található korszerűsödött kilátót

Átadták a kékestetői tévétoronyban található korszerűsödött kilátót

Átadták a kékestetői tévétoronyban található modernizált kilátót, ahol a beruházás eredményeként korszerű belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a érdeklődőket.

Az átadáson Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kiemelte: annak érdekében, hogy minél élhetőbb hely legyen Magyarország, sok minden történt a korábbi években. Ebben a folyamatban a turizmus ikonikus helyének, Kékestetőnek rendkívüli jelentősége van. „Vannak itt, Magyarország legmagasabb pontján kihasználatlan választások. A helyet olyan turisztikai attrakcióvá kell varázsolni, amiért kívánatos idejönni” – hangoztatta, hozzátéve, hogy a közelmúltban megszületett a kormányhatározat Kékestető megkülönböztetett fejlesztéséről.

Horváth László (Fidesz), a térség országgyűlési követe arra hívta fel a figyelmet, hogy a mátrai turizmus az utóbbi években duplájára növekedett. Így is jelentős, hogy a kilátó felújításával megtették az első lépést az állam ikonikus turisztikai pontjának a fejlesztéséhez. Közölte még, hogy ezek a munkák jól illeszkednek két jubileumhoz is: múlt évben volt 130 éves a mátrai turizmus és idén ünnepelik az első kilátó megépítésének 130. évfordulóját.

Bene Csaba, a kilátó bérlője, a Mátra Gasztronómia Kft. ügyvezetője részben visszatekintett a torony 130 éve kezdődött történetére és beszélt a felújítás előzményeiről, sőt még a létrehozás részleteiről. A bejárat környékére térköveket fektettek le, modernizált a világítás és új, korszerű belsőt kapott a körpresszó. Ezenfelül a fenti részben is megalkottak mosdókat, a bejáratnál lévőket ugyanakkor felújították.

A torony tulajdonosa, az Antenna Hungária Zrt. képviseletében Tóth András kommunikációs igazgató azt mondta el, hogy Magyarországon a pécsi és a kékestetői adótoronynak vannak kihangsúlyozott turisztikai funkciói.

MTI/Komka Péter