A pécsi Püspökvári Zenés Esték három koncertje

A pécsi Püspökvári Zenés Esték három koncertje

Három formabontó koncerttel és a pécsi püspökség miseboraival várja a közönséget júliusban és augusztusban a Püspökvári Zenés Esték titulussal rendelkező széria a baranyai megyeszékhelyen – közölték a szervezők.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. és a Pécsi Egyházmegye együttes összejövetelén július 17-én a magyar dzsessz kiugró szaxofonosáról – az 1997-ben életét vesztett Lakatos Ablakos Dezsőről – elnevezett előadóművészeti ösztöndíjjal kitüntetett Kanizsa Georgina énekes és az Oláh Dezső trió ad koncertet.

Augusztus 2-án a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból 2010-ben megalakult Anima Musicae Kamarazenekar koncertezik a püspökvári királyi kastély kertjében, amerre „ízig-vérig barokk estét varázsolnak” – hívták fel a figyelmet a szervezők. A legkorszerűbb zenei elképzeléseket kórusmuzsikába öltöztető pécsi VoiSingers augusztus 28-án lép fel. Az 2012-ben – Balásy Szabolcs karnagy-zeneszerző vezetésével – alakult együttesben 48 változatos életkorú és hátterű énekes üzemel közre.

mti