A következő Fezen vendége lesz Alice Cooper is

A következő Fezen vendége lesz Alice Cooper is

Húsz év után ismételten Magyarországon ad koncertet Alice Cooper: a rocksztár a jubileumi, 20 éves Fehérvári Zenei Napok (Fezen) keretében, augusztus 3-án lép fel – közölték a szervezők.

Alice Cooper valódi ikon a rockzenében, a Poison, a School’s out vagy a No More Mr. Nice Guy slágerek révén az egész világon ismert előadó több mint 40 éves pályafutása alatt csaknem 60 millió lemezt adott el.

Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) 1948-ban született az Egyesült Államokban. 1964-ben alapította meg társaival első zenekarát Earwings néven, amit 1966-ban The Spiders-re, 1968-ban mindazonáltal Nazz-re változtattak. 1969-ben vette fel a zenekar és maga az énekes is az Alice Cooper nevet. Ugyanebben az évben találta meg őket Frank Zappa, aki hozzásegítette őket első lemezszerződésükhöz.

Greatest Hits című lemezük megjelenése után, 1974-ben feloszlott a zenekar és az Alice Cooper név onnantól csakis a szólókarrierbe kezdett frontembert jelentette. Legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg Welcome 2 My Nightmare címmel.

A zenész 2003-ban saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame sétányon, ezt követően 2011-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

A Fezen 1997-ben még Fehérvári Zenei Napok néven egy cirkuszi sátorban indult el, idén mindazonáltal több mint 100 fellépővel csaknem 40 ezer látogatót csábított Székesfehérvárra. 2017-ben is dupla nagyszínpaddal, határon túli és hazai sztárokkal várják a fesztiválozókat augusztus 2. és 5. közt az egykori MÁV-pályán.

mti