A Francia Riviéra igazi mediterrán paradicsom

A Francia Riviéra, Cannes igazi mediterrán paradicsom

Itt a nyár, meleg van, érthető, ha mindenki a vízpartra vágyik. Ha a Balaton már nem elégíti ki vágyainkat, egy kicsit távolabbra is tekinthetünk. A Francia Riviéra a világ egyik legelismertebb tengerparti nyaralóhelye, amit évente turisták milliói választanak az utazás, a pihenés, a vakáció céljaként.

A Francia Riviéra a Földközi-tenger partján húzódik, és kb. 120 km-es partszakaszt foglal magába. A legkeletibb pontja Menton, és egészen Marseille-ig terjed. A kellemes mediterrán klíma, illetve az átlátszóan tiszta és meleg tenger mellett további turistacsalogató érdekesség a Liguri- és a Tengeri-Alpok karéja, amely körbeöleli. Ez lehetőséget nyújt a túrázásra, a biciklizésre, a kimozdulásra, azaz a vakáció, a pihenés, az utazás másfajta megközelítésére is.

Éghajlatát tekintve a Francia Riviéra védett helyen található, az északi hideg légtömegek fennakadnak a hegyeken. A meleg, a nagy párolgás miatt azonban a Földközi-tenger vize kissé besűrűsödött itt, valamivel magasabb a só koncentrációja, mint az Atlanti-óceánban.

Számos érdekes és világhírű település található ezen a partszakaszon, és talán már ezek megtekintése megéri az utazás fáradalmait elviselni.

Ilyen a kis városállam, Monaco hercegsége, amely a világ második legkisebb, és egyben legsűrűbben lakott országa. A turisták első sorban a kaszinó, a szerencsejáték miatt keresik fel Monte-Carlo városát, de ha már ott vagyunk, érdemes az utcákon is nyitott szemmel járni. Az utazás másik nagy célpontja már igazi nagyváros, Franciaország ötödik legnépesebb települése, Nizza. A 340 000 lelket számláló település az ország délkeleti csücskében, a Francia Riviéra keleti széléhez közel helyezkedik el. Szűk utcáival, a feledhetetlen panorámát kínáló Vár-dombbal, a kikötővel és persze a strandokkal Nizza emlékezetes marad minden utazó számára.

Cannes városa szintén a Francia Riviéra vonalában fekszik, melynek nevét nem csak a nyaralás összefüggéseiben, de az egyik leghíresebb filmfesztivál kapcsán is gyakran emlegetik. Üdülőhelyként biztosan megéri az ide utazás pár órás vesződségét, amire egyből ráérzünk, ha végigmegyünk vagy leheveredünk a város fövenyes strandján. Látványosság még a tengerparttól nem messze található két sziget az erődökkel.

Ugyancsak a Francia Riviéra turistacsalogató látványosságai közé tartozik még Marseille, Saint-Tropez, Grasse, Antibes Menton és még sok település. A Riviéra igen felkapott, főleg a nyári időszakban, ezért aki ide szeretne utazni, itt szeretne nyaralni, érdemes időben lefoglalni a szállás lehetőséget. A Földközi-tenger e csodálatos tája képes megadni a nyugalmat, a pihenést, hogy az utazás tényleg a kikapcsolódásról szóljon.