5+1 dolog, amire biztosan nem lesz szükséged a nyaraláson

5+1 dolog, amire biztosan nem lesz szükséged a nyaraláson

Azok közé tartozol, akik utazás előtt a bőröndre ülve is csak apránként tudják behúzogatni a cipzárt? A pakolás a nyaralás egyik legstresszesebb része, hazatérés után bár állandóan marad egy-két olyan tétel, amit természetesen egyáltalán nem használtunk az út esetén. Íme pár nehéz és jókora helyet foglaló alkalmatosság, amit előszeretettel szuszakolunk be a poggyászunkba, mindazonáltal már gond nélkül helyettesíthetők akár a mobiltelefonunkkal is. Utazz stílusosan, és idén hagyd otthon ezeket a holmikat!

1. Az útikönyv

Bár csábító lehet, hogy egyetlen kötetben mindent megtalálsz a felfedezésre váró országról, településről, mégse cipeld magaddal az útikönyvedet a nyaralásra! Napjainkban már jó néhány útikalauz applikáció van, amelyeket elegendő telepítened a telefonodra, és máris minden lényeges információ a tenyeredben lesz. A Guides by Lonely Planet alkalmazás példaként offline is funkcionáló térképpel, a kihagyhatatlan látnivalók leírásával, a környékeden fedezhető fel látványosságokkal, közlekedési információkkal és árfolyamkalkulátorral válik a kedvenc útitársává.

2. A fényképezőgép

Egy 700 fő bevonásával készült tudományos felmérés alapján akár 40 százalékkal is jobban emlékeznek a nyaralásuk részleteire azok, akik készítenek fotókat vagy szelfiket az útjuk esetén Ehhez ellenben már nem kell terjedelmes méretű, profi felszerelést magaddal vinned: a Samsung Galaxy S9+ Duál Rekesz megoldása az emberi szemhez hasonlóan automatán több fényt enged be sötétben, és kevesebbet, mikor is túl világos létezik jócskán tiszta és éles fotókat gyárt minden napszakban, míg a zsebedben is kényelmesen elfér.

3. A GPS

Napjainkban már megközelítőleg elképzelhetetlen, hogy egy papír térképpel a kezünkben autózzunk. Felesleges viszont a GPS navigátort magaddal vinned a nyaralásra, a mobiltelefonok térképes applikációi már szintén precíz és valós idejű információkkal szolgálnak a forgalmi helyzetről és elnavigálnak a legeldugottabb úticélra is. A mobiltelefonok azok részére is tekintélyes segítséget jelenthetnek, akik szeretnek céltalanul eltévedni: ha bolyongsz egy településben és neked tetsző épületet vagy műemléket látsz, csak állítsd rá a Samsung Galaxy S9 kameráját, amely a Bixby okos platform hozzájárulásával valós időben térképezi és ismeri fel a tereptárgyakat, és a kamerakép fölé vetíti a róla elérhető információkat! Mielőtt útra kelsz, feltétlenül ellenőrizd le az érvényes roaming tarifákat, vagy szimplán kapcsold ki a mobilinternetet, és csak díjmentes Wi-Fi-n csatlakozz a netre, ezáltal nem kizárólag a mobiladat-forgalmazást minimalizálhatod, de pár nap után megtapasztalhatod az offiline lét előnyeit is!

4. A laptop

Előfordult már, hogy a nyaralás alatt kellett elintézned egy sürgős munkahelyi feladatot? Vagy unatkozol napozás közben és megnéznél egy filmet a parton fekve? A Samsung Galaxy S9 gépezetek keretnélküli, egész előlapi Infinity Display monitora egy végtelennek tűnő felületet alkot, ezáltal egy igazán csodálatos, problémamentes képi hatást szolgáltat a munkavégzés, a játék és a filmnézés esetén hasonlóképpen. Lenyűgöző kis méretű, hordozható Samsung DeX dokkoló ugyanakkor biztonságos asztali számítógéppé változtatja az okostelefont, ezáltal flottul megjelenítheted és szerkesztheted a telefonodon tárolt fájlokat, nélküle, hogy magaddal kellene cipelned a több kilós laptopodat.

5. A zenelejátszó

Akár társasággal mész nyaralni, akár egyedül, a zene elmaradhatatlan része a nyaralásnak. Mostantól viszont nyugodtan otthon felejtheted az MP3 lejátszódat, sőt hangfalakra sem lesz szükséged a nyaralás alatt. A Samsung a prémium hangzás érdekében AKG sztereó hangszórókkal alkotta meg a Samsung Galaxy S9 készülékét, ezáltal a hangok folyamatosan tiszták, élesek és nagyszerű minőségűek, azonfelül a Dolby Atmos szolgáltatást is támogatják, mindent összevetve 360 fokos hangzást biztosítanak, hogy a hang majdhogy nem körülöleljen, bárhol is jársz a világban.

+1 A szótár

Bármely állam is az úticélod, a helyiek folyamatosan értékelik, ha az alap kifejezéseket elsajátítjuk, és az anyanyelvükön szólsz hozzájuk. Ehhez ellenben többé nem kell a bőröndbe szuszakolnod az Akadémiai Nagyszótárat, napjainkban már elegendő előkapnod a telefonodat, megnyitnod a Travel Phrasebook alkalmazást, amely kategóriák alapján rendezve gyűjti és ki is ejti az adott nyelv legszámottevőbb alapszavait számtalan nyelven, az angoltól a vietnámiig.