Tokió a Távol-kelet „fővárosa”

Tokió, Japán nappali látképe

Japán közigazgatási központja és egyben a japán kormány, illetve a császár székhelye Tokió. Az ország központja a Kantó régióban, Japán több ezer szigete közül a legnagyobbikon, Honsún található. Hozzávetőlegesen 12 millió ember él itt, de az agglomerációt is beleszámítva már jóval 30 millió fölé emelkedik ez a szám. Tokió több szempontból is Japán központjának tekinthető. Itt található a legtöbb cég központja, számos egyetem és főiskola, múzeum, színház és szórakoztató központ. Tokió tömegközlekedése is rendkívül fejlett, főleg a vonat- és a metróhálózat.

Tokió és persze egész Japán az átlag magyar ember számára kettős jelentéssel bír. Első körben a Távol-keleti misztikumot, a több ezer éves hagyományokat és a jelentősen eltérő kulturális szokásokat. Másrészről viszont a modern technika fellegvárát, a fejlett műszaki tudományok otthonát. Ez a kettősség jellemző a Tokióba látogató turisták nagytöbbségére. Szeretnék megismerni a tradicionális értékeket és felfedezni a korszerű eszközöket. És ebben nincs is hiány, hiszen a városban mindkét fajta látnivalóból bőven akad.

Tokió, Japán éjjeli látképe

Tokió, Japán éjjeli látképe

A hagyományőrző látnivalók között kell megemlíteni a császári család mai is lakhelyéül szolgáló palotát. A kastélyt egy hatalmas park és kert öleli körbe, amely a palotával ellentétben bármikor szabadon látogatható. Ugyancsak ebben a kategóriában kell megemlíteni Tokió legrégebbi, 645-ben épült buddhista templomát és a mellette található szentélyt, a Senso-ji épületet, illetve az Asakusa kegyhelyet. Ugyancsak említést érdemel az Ueno park, ahol a séta és a csónakázás mellett állatkerti sétára vagy éppen múzeumlátogatásra is lehetőségünk nyílik.

A modern Tokió arcát mutatja a turistáknak a Tokió torony, amely a párizsi Eiffel-torony mintájára épült. Az Akihabara elnevezéssel illetet bazár- és üzletsoron szinte minden megtalálható a modern világ legújabb elektronikus csodáiból. Persze érdemes éjszaka is kimerészkedni és szemügyre venni például a Szivárvány-hidat (Rainbow Bridge), amely nappal ugyan egyszerűen fehérnek látszik, de éjszaka színpompás világítást kap.

Legyen szó egyéni utazásról vagy társas útról, Tokió biztosan élményteli és változatos szórakozást, kikapcsolódást ígér.

Kérjük kedvelje vagy ossza meg:

Érdekes? Kedvelje vagy ossza meg másokkal is!

Email
Facebook
Facebook
Google+
http://kazuar.hu/tokio-a-tavol-kelet-fovarosa">
Twitter