London a királyi főváros

London a királyi főváros

London, az Egyesült Királyság és Anglia fővárosa méltán az egyik leglátogatottabb úti cél Európában. London azonban nem csak az öreg-kontinensen, de világviszonylatban is neves és érdekes úti cél lehet. Nem csoda hát, ha a Magyarok körében is kedvelt turista célpont.

London a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja, GDP termelésben az ötödik, míg a területi kiterjedését nézve Európa legnagyobb városa. Említésre méltó, hogy a város a 43 egyetemével ezen a téren is vezető pozíciót tölt be Európában. London lakossága sokrétű, az itt élő közel tízmillió ember kb. 300 nyelvet beszél! Évente kb. 27 millió turista, nyaraló választja a látnivaló és nevezetesség angol fővárosát úti cél gyanánt.

London egy utazás alkalmával számtalan érdekesebbnél érdekesebb látnivaló és nevezetesség bemutatásával várja a turistákat. A legismertebb nevezetesség, a fő úti cél amiért a nyaraló idelátogat az a londoni Tower, egy középkori épületegyüttes a Temze partján. Ezt a történelem folyamán már használták erődítménynek, fegyverraktárnak, királyi palotának és börtönnek is. Jelenleg itt őrzik a brit koronaékszereket.

A Westminster-palota képét talán már mindenki látta, jellegzetes óratornyával, amely Big Ben néven vált ismerté. Ebben az épületben található az Egyesült Királyság parlamentje. A palota a Temze északi partján, London központjában, a belváros közepén fekszik. Hasonló nevével, a Westminster-apátság is London egyik kedvelt úti célja. Mind építészetileg, mind pedig történelmi eseményeket tekintve a Westminster-apátság méltó turista látványosság. Látogatása egy élmény, egy utazás, vissza a múltba.

London a királyi főváros

London a királyi főváros

Szintén London ékkövének tartják a belvárosban található Buckingham palota megtekintését is. A turista látványosság mellett a Buckingham palota állami és uralkodói rendezvények helyszíne is. Az utazás Londonba, a Buckingham palota megtekintése nagymértékben hozzájárul, hogy jobban megismerjük az angol történelmet és kultúrát.

Szintén nagyon ismert és sokat mutogatott nevezetesség a Tower Bridge. A Temze felett átívelő neogótikus felnyitható híd ma már London egyik szimbólumává vált. Nincs olyan turista, nyaraló vagy üdülő, aki ne akarná felkeresni és megcsodálni ezt a nevezetes és látványos építészeti alkotást.

London, mint látható tele van érdekes és történelmi jelentőségű nevezetességgel és látnivalóval. Ugyanakkor modernebb látnivaló is akad itt. Ilyen a London Eye, más néven Milleniumi kerék, amely egy 1999-ben készült óriáskerék kilátó. A 135 m magas kilátó lassan forog a hozzáerősített kabinokkal. A magasból aztán szemügyre vehetjük London madártávlati képét, felismerhetjük a már látogatott vagy még fel nem fedezett látványosság helyét. Az utazás az óriáskerékkel kb. 30 percig tart, így van időnk szemlélődni.

A leírtak alapján joggal illethetjük kedvelt úti cél, turista nevezetesség, turista látványosság jelzőkkel London városát. Az utazás előtt érdemes megfelelő szállás, hotel után nézni, hiszen a sok-sok turista miatt nagy a zsúfoltság. Mindenesetre az úti cél adott, az utazás egyszerű és nem túl hosszadalmas, így szinte csak elhatározás kérdése, hogy mikor kerekedünk fel és látogatjuk meg Anglia fővárosát, London nevezetességeit.

Kérjük kedvelje vagy ossza meg:

Érdekes? Kedvelje vagy ossza meg másokkal is!

Email
Facebook
Facebook
Google+
http://kazuar.hu/london-a-kiralyi-fovaros">
Twitter